Raiffeisen banka drugu godinu zaredom „Najbolja digitalna banka“ u Srbiji

Renomirani svetski finansijski magazin „Global Finance“ proglasio je Raiffeisen banku „Najboljom digitalnom bankom“ u Srbiji. Ovo je drugo prestižno priznanje koje banka dobija za svoja dostignuća na polju digitalizacije u bankarstvu.

“Digitalizacija već duže vreme za nas predstavlja ne samo budućnost poslovanja, već imperativ za uspeh u sadašnjosti. Naša banka je pravovremeno prepoznala važnost transformacije i uvođenja inovacija kako u svoje procese rada, tako i u ponudu za klijente. Nova, unapređena aplikacija za mobilno i internet bankarstvo, mogućnost realizacije keš kredita za samo 8 minuta u potpunosti „onlajn“ i REA, Raiffeisen elektronska asistentkinja koja se bazira na veštačkoj inteligenciji – samo su neki od primera koji pokazuju našu posvećenost kvalitetnijem korisničkom iskustvu i usklađivanju sa potrebama korisnika u digitalnom svetu“, izjavio je tim povodom Petar Jovanović, zamenik predsednika Izvršnog odbora Raiffeisen banke. „Ponosni smo što su ovi napori prepoznati od strane vodećih stručnjaka u ovoj oblasti“, naveo je on.

Stručni žiri koji su činili vodeći eksperti iz kompanije „Infosys“, globalnog lidera u oblasti konsaltinga i tehnologija, kao i urednici u magazinu „Global Finance“, prilikom odlučivanja je kao osnovne kriterijume u obzir uzeo: kvalitet strategije za privlačenje i pružanje usluge digitalnim korisnicima, uspešnost u pogledu obučavanja klijenata da koriste digitalnu ponudu, rast broja klijenata koji koriste digitalne servise, kvalitet ponude proizvoda i usluga, benefite stečene kroz digitalne inicijative, kao i dizajn i funkcionalnost veb sajta/mobilnih aplikacija.

Inače, ovo je drugo priznanje koje je Raiffeisen banka dobila od početka godine, nakon titule „Najbolje banke u Srbiji“ po izboru magazina „EMEA Finance“.

* * *

Raiffeisen banka a.d. Beograd je članica Raiffeisen Bank International-a, jedne od vodećih bankarskih grupacija u srednjoj i istočnoj Evropi. Poslovanje u Srbiji započela je 2001. godine, a sada svoje aktivnosti razvija u tri pravca: poslovanje sa stanovništvom, poslovanje sa privredom, upravljanje sredstvima i investiciono bankarstvo. Za dodatne informacije molimo Vas kontaktirajte Marketing & PR odeljenje Raiffeisen banke na telefon 011/2207-306.