Saveti kako da maksimalno iskoristite svoj kredit

Gotovinski ili keš krediti krediti su već godinama jedan od najpopularnijih vidova kreditiranja kod nas, jer na veoma brz i jednostavan način obezbeđuju neophodnu finansijsku pomoć. Pre nego što se opredelite da podnesete zahtev za keš kredit, savetujemo vam da dobro razmislite za koje namene ćete upotrebiti odobrena sredstva. Ukoliko sredstva iz kredita ne usmerite na adekvatne namene, kredit vam može biti dodatna poteškoća u budućem upravljanju kućnim budžetom.

Najpre dobro izračunajte sa kojim sredstvima raspolažete na mesečnom nivou. U izračunavanju vaših mogućnosti zaduživanja mogu vam pomoći i zaposleni u banci koji svakodnevno rešavaju finansijske probleme mnogih građana i veoma su iskusni da procene da li ste kreditno sposobni, zatim, da li je vrsta kredita za koju ste se opredelili idealno rešenje za vas.

Svakako, veoma je važno i da vi opredelite svoje ciljeve: ukoliko vam je cilj da keš kredit potrošite na dopunu lične gaderobe, kupovinu novog mobilnog telefona ili jednokratno plaćanje zaostalih troškova, gotovinski kredit možda nije najbolje rešenje za vas. U tim situacijama postoje druge vrste pozajmica, poput dozvoljenog prekoračenja računa, kreditnih kartica, pa čak i čekova građana. Zato je osnovna preporuka da sredstva „pametno“ usmerite na rešenje nekog dugoročnog ili važnog cilja, od koga ćete na duže staze imati konkretnu korist i zadovoljstvo. Kao neke od važnijih primera možemo navesti uređenje životnog prostora, ulaganje u školovanje dece ili svoje lično usavršavanje, obezbeđivanje dodatnih finansija ili učešća za kupovinu automobila, plaćanje zdravstvenih ili stomatoloških zahvata, pa čak i plaćanje turističkog aranžmana za putovanje do destinacije o kojoj ste godinama maštali i za koju ne možete uštedeti manjim mesečnim izdvajanjima.

U banci možete dobiti detaljne informacije o modelima kredita, njihovim rokovima i uslovima, ali i više od toga – konkretne savete o tome koji model odgovara baš vašim mogućnostima.